Campingpladser i Bornholm

Bornholm er en af Danmarks østligste øer og kaldes også for klippeøen eller solskinsøen. Som regel om Sommeren fra maj-august er temperaturen ca. 15-30 grader. Bornholm har et meget tempereret kystklima, og på grund af Østersøens ikke så varme vand kommer foråret noget senere end andre steder i landet. Dertil kan sommerne bliver noget kun længere på Bornholm.

I 2005 besøgte 580.000 gæster Bornholm og i 2006 gæstede i alt 630.000 øen. Arealet er 587,5 kvadratkilometer og med den dejlige kystlængde på hele 158 km. Der er ca. 44.000 indbyggere fordelt på Øen. Der findes også netcafeer, der kan benyttes mod betaling hvis man ikke kan undvære internettet i nogle uger.
På Bornholm findes der også nudiststrande, men officielt findes der ikke nogen af dem, dog er nøgenbadning meget udbredt på Jomfrugård ved Strandmarksvej. Alle større byer på øen ligger ved kysten og har allesammen deres egen havn, med en undtagelse af Aakirkeby.
Den største by på øen hedder Rønne. Fiskeriet var tidligere en vigtig bestanddel af det bornholmske næringsliv, sild fra Østersøen var næsten verdenskendte især i bearbejdet form på de mange røgerier der er at finde på øen. Men forurening af Østersøen har dog begrænset disse aktiviteter noget, selv om turister dog stadig kan smage friske røgede fisk i Nexø, Svaneke, Aarsdale og flere af større byer på øen.